TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI...ŞİMDİ NE OLACAK

 TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS 3 NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2017-2018 öğretim yılı "Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) " tercihlerinin sonuçları 7 Ağustos'ta (Bugün) açıklandı. YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan ediliyor. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN (sonuçlar açıklandığında link aktif olacaktır.)

Boş kontenjanlar 7 Ağustos’ta (Bugün) ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 14-18 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 21-25 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 28 Ağustos- 6 Eylül tarihlerinde yapılacak.
YERLEŞTİRİLMEYE ESAS NAKİL TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLAYIN(çıklandığında link aktif olacaktır.)

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 

Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Nakil başvurusu herhangibir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilir.






Yorumlar